Zee vol verhalen in binnen- én buitenmuseum

ENKHUIZEN - Het binnen- en het buitenmuseum staan dit jaar in het teken van verhalen; kom genieten en ontdek de diversiteit aan vertellingen, die zich werkelijk op de meest onverwachte plaatsen schuilhouden. 

 Verhalen- en leugenbankjes 

Je vindt verspreid over het museum elf verhalenen leugenbankjes die jou heel graag hun verhaal willen vertellen. Ga zitten en geniet van sterke zeemansverhalen tot bijzondere quotes uit het boek ‘Eens ging de zee hier tekeer’ van Eva Vriend. 

Medewerkers vertellen 

Ontmoet je een medewerker of vrijwilliger? Ga in gesprek en ontdek hun boeiende en soms spannende verhalen! Met welke verhalen ga jij  straks weer naar huis? Het verhaal van de smid, de visroker of de zeilmaker? Of het verhaal van de kuiper over Jan Huygen uit het liedje Jan Huygen in de ton. Kom vissen in de Zee vol verhalen!

Vissen naar verhalen

Kinderen kunnen dit jaar letterlijk vissen naar verhalen in het buitenmuseum! Met een schepnet vissen zij letters op uit het water, waarmee de namen van voorwerpen uit de omgeving kunnen worden gevormd. Is dit gelukt? Dan volgt er een leuke beloning!

Expeditie Waterwerken

Nederlanders zijn waterwerkers! Ir. Cornelis Lely zoekt opvolgers die ook in de toekomst zorgen dat Nederland droog en veilig blijft. Is jouw kind een goede waterwerker? Ontdek het in en rondom het water van de voormalige Zuiderzee!

Binnenmuseum

Bezoek in het binnenmuseum de tentoonstelling Zee vol verhalen. Boeiend, interactief en volledig nieuw! Meer dan zeshonderd objecten komen tot leven door de verhalen van de inwoners zélf. Ook is er een speciale kinderverhaallijn. 

Een veilig en plezierig bezoek staat voorop, daarom is het noodzakelijk om vooraf te reserveren via tickets.zuiderzeemuseum.nl 

Oók met een Museumkaart!

Kooizandweg 2, 1601 LK Enkhuizen
www.zuiderzeemuseum.nl 

Leuk om te lezen!