Thuisgevoel in een vakantieparadijs

CALLANTSOOG - Maak kennis met het gastvrije team van grand café de Foyer, het restaurant aan het Dorpsplein 21 in Callantsoog. Al twintig jaar staat de Foyer bekend om de informele sfeer, heerlijke gerechten van verse, kwalitatief hoogwaardige seizoensproducten en een absoluut thuisgevoel. 

 

Die twintig jaar pure passie voor goed eten en gastvrijheid zijn samengevat in een prachtige glossy. Een tot in de uiterste puntjes verzorgd product, zoals alles bij de Foyer. Chef-kok René Tames verhaalt over het verse wild dat van de jager komt. De vis die hij bereidt komt uit de Noordzee. Inclusief bijvangst verwerkt hij die in de lekkerste maaltijden. ‘Qua smaak en leefomgeving de beste vis van de wereld’. Ook smakelijke foto’s van populaire gerechten zijn te zien. Surf en turf bijvoorbeeld. En de hamburger van 200 gram puur rundvlees. Eigenaren Gerdie en dochter Joy komen uitgebreid aan het woord over het ontstaan van het familiebedrijf en de bijdragen van tweede dochter Jane en vader John.

Niet formeel, maar wel qua gevoel en omgang behoort het team van de Foyer ook tot de familie. Het magazine laat ze in tekst en beeld zien en daaruit blijkt dat ze staan voor hun baan. ‘Thuisgevoel in een vakantieparadijs’, is dan ook opgetekend uit de mond van één van hen. Niet zonder trots vertelt Gerdie na het uitkomen van het magazine,  dat toen wij allen werden geconfronteerd met de maatregelen naar aanleiding van de coronasituatie, het hele team de schouders eronder zette. Onvermoede talenten kwamen boven: de één paste de website aan een nieuw bestelsysteem aan, de ander communiceerde dat op voortreffelijke wijze via social media. Weer een ander ontwikkelde een bestelsysteem voor gerechten afhalen en iemand ontrafelde de technische mogelijkheden van de kassa om het nieuwe systeem te implementeren. Gerdie is er nog van onder de indruk.

Ook een beetje familie: de mensen van vakantiehuizenverhuurder Callinghe, aan de overzijde van de Foyer. Carlo Petrus houdt standaard werkoverleg bij de Foyer, komt er soms vier keer per dag om ‘te ontspannen met de lekkerste koffie’. De Foyer is ook de plek waar gasten bij een late aankomst de sleutel van hun accommodatie kunnen ophalen. Je kunt er uitgebreid over lezen in het magazine van de Foyer.

Wil je ook kennismaken met thuisgevoel in een vakantieparadijs, want dat is Callantsoog absoluut?! Wees welkom bij de Foyer. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, dineren alle momenten eromheen voor smakelijke hapjes en drankjes. Met kinderkaart en speelhoek, wifi en gratis gebruik van computers.

Dorpsplein 21, Callantsoog, tel. (0224) 582 879, www.grandcafedefoyer.nl

Leuk om te lezen!