Ontdek dieren vanuit alle windstreken, gewoon in Tuitjenhorn

TUITJENHORN - Met de oer-Hollandse molen als herkenbaar middelpunt reis je bij Blanckendaell over alle delen van de wereld. En ga je mee met de Blanckendaell Express? Deze trein rijdt ‘s zomers iedere dag een rondje over het park, terwijl de machinist je van alles over de dieren vertelt.

 

Maak kennis met meer dan 100 diersoorten. Op de savanne kun je giraffen, zebra’s en struisvogels van dichtbij bekijken. Even verderop spelen de apen bij het historisch museum. De brede paden brengen je langs exotische vogels. Waar zie je nu flamingo’s onder een oer-Hollandse molen?

Ook kom je op je tocht door het dierenpark lama’s, kamelen en kangoeroes tegen. De vrolijke prairiehonden dartelen de hele dag buiten rond, net als de otters en de stokstaartjes. Boerderijdieren mogen op Blanckendaell natuurlijk niet ontbreken. Geitjes, varkens en ezels blijven leuk. De kinderen kunnen zich uitleven in de grote speeltuin naast de Savanne of een speurtocht doen.

Als je een dagje in het park bent, krijg je natuurlijk dorst. In het cafetaria kun je even uitrusten onder het genot van wat lekkers. Op het park is eveneens het prachtige museum Historisch Harenkarspel. Oude landbouwwerktuigen, een complete washoek met tobbe, een bedstede en nog veel om een stapje terug in de tijd te doen. Er valt zoveel te beleven… Kortom: een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Het dierenpark is dagelijks geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Er is voldoende ruimte, reserveren is niet nodig. Kinderen t/m 2 jaar kunnen gratis naar binnen. Het park is rolstoeltoegankelijk. Veilingweg 9, 1747 HG Tuitjenhorn

0226-332940

Leuk om te lezen!