Stap aan boord en beleef de marine!

DEN HELDER - Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je alles leert over de marine. Op slechts 500 meter lopen van de Teso-veerhaven vind je Willemsoord, de plek waar ook het Marinemuseum gelegen is.

In verschillende gebouwen én in een echte onderzeeboot en het brughuis van de
Hr.Ms. De Ruyter (1976-2001) nemen we je mee door de geschiedenis van de Koninklijke Marine.

Uniek in Nederland!

Onderzeeboot Tonijn is onderdeel geweest van de Potvisklasse en heeft gevaren van 1960 tot 1992. Geheel in oude staat is de Tonijn nu onderdeel van het museum en open voor publiek! Klim door het luik naar binnen en ervaar zelf hoe het leven aan boord was. Oud-opvarenden vertellen met veel passie de mooiste verhalen over hun tijd aan boord.

Het leerzame uitje voor het hele gezin

In de tentoonstelling Zeeslag komen kinderen aan de hand van een interactieve tijdlijn meer te weten over de Tocht naar Chatham (1667) en de Slag in de Javazee (1942). In de tentoonstelling Schip en Werf kruipen kinderen (en stiekem ook ouders) in de huid van de technici van de marine. Ze ontdekken spelenderwijs meer over sonar, bewapening en navigatie. We dagen ze uit zelf een schip uit te varen, radioverkeer te onderscheppen en ontcijferen en een boordkanon te bemannen.

Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar hebben we spannende ontdekkingstochten door het museum. De ont­dekkingstocht ‘Missie Marinemuseum’ daagt kinderen uit om als verkenner op ­onderzoek uit te gaan in het museum. ­Kunnen ze de geheime code ontdekken?

De ‘Zeeheldenzoektocht’ laat ­kinderen dwalen door het verleden van de ­Neder­landse Marine. Ze maken kennis met Nederlandse zeehelden en kunnen een onderscheiding verdienen.

Openingstijden: Maandag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur.
Vanaf november op maandag gesloten,met uitzondering van de Nederlandse school­vakanties.  

Prijzen: Volwassenen 10,50, 
Kinderen 4 t/m 12 jaar 6,50,
CJP Cultuurkaart/Studenten 8,50

Ga voor meer informatie en de actuele openingstijden naar www.marinemuseum.nl      

Zo kun je deze zomer het Marinemuseum bezoeken:

Leuk om te lezen!