IJspret in de zomer!

NOORDZEEKUST – Het zal geen vakantieganger in onze regio zijn ontgaan: IJsie Prima in Callantsoog heeft met Spiced Coffee de beste ijssmaak van ons land.

Daar zijn we in onze regio heel trots op! Maar ook op andere plekken langs de Noordzeekust in het gebied Den Helder – Egmond zijn hartstikke goede ijssalons waar je met een gerust hart zomerse ijspret kunt beleven! KustNU zocht ze op.

IJssalon Wim Laan

IJssalon Wim Laan in Den Helder bestaat meer dan honderd jaar en is daarmee een begrip in de Noordkop.  De winkel aan de Keizerstraat 22 staat bekend om het ambachtelijk gedraaide vanilleroomijs, dat nooit ouder dan een uur is. Geniet op het zonnige terras van een heerlijke ijscoupe of ijslolly. Of bestel een lekkere ijstaart voor in jouw vakantiehuis. De basis is vanilleroomijs, de toevoegingen kies je zelf. Meest verkocht: een roomijsje voor in de hand.

IJsparadijs Den Helder

Van recentere datum is IJsparadijs Den Helder. Twee jaar geleden opende de salon aan de Beatrixstraat 38. IJsparadijs Den Helder biedt 36 verschillende smaken Italiaans schepijs. Ook in het assortiment: Smurfenijs, Cookies, Stroopwafel, Bubblegum, Kinder Bueno en Drop. Daarnaast is er een divers aanbod aan vruchtensmaken zoals bloedsinaasappel, peer, meloen, mango en passievrucht. Alle sorbetsmaken zijn geschikt voor mensen met een lactose- of glutenallergie.

IJssalon Kaap Hoorn

Met een verwijzing naar het nautische karakter van de locatie van de zaak, op Willemsoord (nummer 50) in Den Helder, huist IJssalon Kaap Hoorn op de steeds leuker wordende voormalige rijkswerf van de marine. Binnen zijn enkele zitplaatsen. Buiten is een groot terras met uitzicht op de Bonaire en daarachter de passantenhaven van Willemsoord. IJssalon Kaap Hoorn biedt ambachtelijk gemaakt schepijs. Zelfs het kopje koffie is voorzien van een ijsje!

IJssalon de Schepper

In Winkelcentrum De Riepel in Julianadorp (Schoolweg 5) is IJssalon de Schepper gevestigd. In de open keuken van de ijssalon wordt ambachtelijk schepijs van mooie producten gemaakt. Naast klassieke smaken biedt de Schepper wisselende, bijzondere smaken zoals Kinder Bueno en Oreo koekjes. Het fruitijs is lactosevrij en bijna al het ijs is glutenvrij. Bovendien is er suikervrij ijs. Ook zijn er ijscoupes, ijskoffie, verse fruitsmoothies en spaghetti-ijs. Zonnig terras!

Koffie & IJssalon IJsie Prima

Kees Baars junior van IJsie Prima aan het Dorpsplein 27 in Callantsoog is Nederlands Kampioen Gelato geworden. Zijn ijssmaak Spiced Coffee is de absolute top van ons land. Baars junior behoort tot de derde generatie van een familie van ijsmakers. Al het ijs is van eigen recept en ambachtelijk bereid. IJsie Prima heeft vijftig ijssmaken en 21 soorten ijscoupes. Zitgelegenheid binnen en buiten op het terras.

IJskiosk De Kleine IJsbeer

Het is niet voor niets dat uit heel Noord-Holland en zelfs daarbuiten mensen speciaal naar Schoorl komen om bij De Kleine IJsbeer aan de Paardenmarkt 30 van een ijsje te genieten. Liefde voor het product, een perfecte afstelling van machines en mooie grondstoffen liggen aan de basis hiervan. De Kleine IJsbeer heeft de trend om echte smaak te vervangen door vetten en suikers al 35 jaar aan zich voorbij laten gaan. En dat blijft zo.

IJssalon Pinoccio

In Schoorl (Laanweg 7), Bergen (Plein 77) en voor de vakantiegangers in Egmond, in het nabijgelegen Heiloo (Stationsweg 74), heeft IJssalon Pinoccio filialen met vers Italiaans ijs in 41 smaken. Die variëren van Smurf tot mojito en van aardbei tot limoncello. IJstaarten en ijsdesserts worden op bestelling gemaakt. Wie wil scoren op zijn eigen feestje kan een complete ijsbar huren en zelf ijs scheppen.

Puur & Passie

Puur & Passie in de Voorstraat 116 in Egmond aan Zee werkt met name met natuurlijke ingrediënten en maakt hier mooie, originele producten van. Biologische melk komt van de Noorderhoeve in Schoorl. De duurzaamheid komt ook tot uiting in ondersteuning van de Clini Clowns; ‘De kinderen die niet in staat zijn hier naar de salon te komen, dragen wij een warm hart toe door de Clini Clowns te ondersteunen met een financiële bijdrage’.

IJssalon Pravisani

Voor velen pure nostalgie: een ijsje halen bij IJssalon Pravisani aan de Voorstraat 120 in Egmond aan Zee. Sinds 1947 maakt de familie Italiaans schepijs volgens eigen recept. Ze hebben hele generaties voorbij zien komen. Wie als kleuter tijdens een zomer aan zee de ijssalon bezocht om die vervolgens met een traktatie weer te verlaten, zal de geuren en smaken tientallen jaren later weer met genoegen tot zich nemen.  

IJsmakerij ci Vediamo

Aan de Adelbertusweg 2 in Egmond-Binnen, vlak bij de imposante abdij, bestiert Ben van Woezik zijn IJsmakerij en IJssalon ci Vediamo. In de ijssalon biedt hij vele smaken origineel Italiaans schepijs dat van natuurlijke grondstoffen is gemaakt. Met gezellig buitenterras. De ijssoorten en ijsdesserts van ci Vediamo vinden ook hun weg naar veel horecabedrijven.

Leuk om te lezen!