Dagje Texel

TEXEL – Als je op vakantie bent in de Noordkop, ben je vlakbij Texel, het grootste Waddeneiland. Daar is het hele jaar van alles te doen. En zomers het allermeest! 

 

Het is het handigst om je auto bij de boot te parkeren en bij aankomst op Texel een fiets te huren. De Texelse natuur is erg veelzijdig en op de fiets ervaar je dat het best (daarnaast kan het je in het hoogseizoen wachttijden bij de boot besparen). Fiets over bospaadjes, door de duinen, over de Hoge Berg, en stop even op het strand of in de gezellige dorpjes voor een lekkere, lokale versnapering. De Texelse delicatessen, zoals Texels bier, kaas van Wezenspyk, Juttertje of Texelse koek mogen dan niet ontbreken. De makers ervan kun je veelal op hun bedrijven ontmoeten. 

Texel heeft ook een bont palet aan horecabedrijven, gesitueerd in dorpen, midden in de natuur en op de stranden. Van snackbar tot sterrenrestaurant en alles wat daar tussen zit. 

Fiets langs de duinen richting het strand van Paal 17 en stop dan bij Ecomare. Hier kun je zeehonden, bruinvissen en nog veel meer andere zeedieren bekijken! Niet ver daarvandaan kun je meer leren over de eeuwenoude Texelse traditie strandjutten. Bij Schipbreuk- en juttersmuseum Flora beleef je de stoere wereld van het strandjutten en zie je strandvondsten van meer dan 75 jaar oud. 

Ben je een ervaren fietser, dan is het ook heel leuk om de vuurtoren te bekijken. Deze staat op het noordpuntje van het eiland, zo’n 30 kilometer vanaf de boot. Dit is een iconisch beeld voor Texel en het uitzicht vanaf de toren is fenomenaal. 

Maak de dag op Texel onvergetelijk met een tandemsprong. Op het vliegveld kun je boven het prachtige eiland een skydive maken die je nooit meer zult vergeten.

Wil je nog meer tips over Texel? Lees dan ook de TexelNU krant. Veel eilandplezier!

Leuk om te lezen!