Beleef het reddingwezen als nooit tevoren

DEN HELDER - Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten! Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is dé plek waar je van alles te weten kunt komen over het Nederlandse reddingwezen. Ervaar hoe het is om redder te zijn en laat je meeslepen in de spannende verhalen over verschillende redders.

 

De beleving van het reddingwezen staat voorop bij het Reddingmuseum. Ervaar bijvoorbeeld in de windtunnel hoe windkracht 10 aanvoelt, beleef de wilde zee met de vaarsimulator en verstuur zelf een bericht in morse. Je kunt in een reddingboot klimmen en kinderen kunnen zelfs een reddersmedaille winnen door de vragen te beantwoorden van de gratis audiotour. Omdat het museum continu in beweging is, komen er steeds meer belevingen bij. Denk bijvoorbeeld aan het meemaken van een redding in een spannende VR experience die binnenkort in het museum te vinden is.

Het museum biedt een interactieve ontdekkingstocht en wordt hoog gewaardeerd door de bezoekers. Het museum is in 2018 zelfs uitgeroepen tot hét beste Kidsproof Museum van Nederland!

Een museum voor jong en oud
Toch is het Reddingmuseum meer dan alleen leuk voor kinderen: modellen, instrumenten en authentieke zwart-wit films spreekt jong en oud aan. Er is onder andere aandacht voor redders, bijzondere reddingacties, reddingboten, de reddingmaatschappij, scheepscommunicatie en nog veel meer. Er is een gratis audiotour beschikbaar die je door het museum leidt. Dagelijks lopen enthousiaste vrijwilligers door het museum die met liefde mooie verhalen delen met bezoekers.

Vaar mee in een échte reddingboot
Om de beleving compleet te maken, biedt het Reddingmuseum in de periode 1 april tot 1 november verschillende vaartochten aan. Reddingboot Johan de Witt maakt in deze periode dagelijks rondvaarten van ongeveer 20 minuten door de mooie binnenhaven van Den Helder. De vaartocht is goed te combineren met een bezoek aan het museum.

Een stoer dagje uit met het hele gezin
Op nog geen 200 meter van het Reddingmuseum vind je het Marinemuseum, dé plek waar je de marine echt kunt beleven. Je kunt het Reddingmuseum en Marinemuseum nu bezoeken met de speciale combikaart. De combikaart biedt gereduceerd toegang op beide musea en is voor langere tijd geldig. Het is mogelijk beide musea op verschillende dagen te bezoeken. Kijk voor meer informatie, activiteiten en tickets op www.reddingmuseum.nl .

Adresgegevens:
Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Willemsoord 60G
1781 AS Den Helder
0223-618320

Het museum is dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend.

 

Leuk om te lezen!