Tv-kok Sandra Ysbrandy terug op de buis bij Tijd voor MAX

‘Ik heb altijd een complete groentewinkel bij me’

De populaire televisiekok Sandra Ysbrandy, die we twee keer eerder mochten portretteren in KustNU –waarbij zij voor de lezers recepten presenteerde- is sinds afgelopen najaar terug op de buis.

Dit keer niet in het weekend,  maar op donderdag bij Omroep MAX. Tussen 17.10 en 18.00 uur kookt ze live in het programma Tijd voor MAX, met Sybrand Niessen en Martine van Os. ‘In Tijd voor MAX staan groenten centraal’, zegt Sandra. ‘Ik heb altijd een complete groentewinkel bij me en maak daar het liefst een verrassend gerecht van. Dat past precies bij mijn missie om te laten zien wat je allemaal met oorspronkelijke producten kunt doen.’

Na jaren de huiskok te zijn geweest van zondagmiddagprogramma’s als Life4You met Carlo Boszhard en Irene Moors, gevolgd door Thuis op Zondag op SBS6, was het even klaar met werken in het weekeinde.

Sandra: ‘Dat zorgde voor een heel andere mindset. Vijf jaar lang heb ik veertig weken per jaar op zondagochtend mijn gezin verlaten om naar de studio te gaan. Op zaterdag was ik altijd bezig met de voorbereiding van de uitzending. De eerste keer dat ik een weekend thuis was, verbaasde het me wat je allemaal in een weekend kunt doen! Ik heb altijd heel fijn gewerkt en het ontzettend naar mijn zin gehad, maar met een jong, druk gezin is het ook leuk om met de kinderen op zaterdag naar hun sportclub te gaan. En op zondag even helemaal niets doen en met elkaar zijn is ook heel prettig. Daar was al die jaren geen ruimte voor. Ja, je kunt wel zeggen dat ik het weekend heb herontdekt, op een heel relaxte manier.’

Online platforms

Afgelopen najaar trad ze toe tot de donderdagcrew van Tijd voor MAX. ‘Terug op de oude stek, bij NPO 1. Ik ben veel oud-collega’s tegengekomen met wie ik werkte aan het programma Het Familiediner. Het is ook nu weer hartstikke leuk om in een liveprogramma te koken.’ Naast televisiewerk is Sandra actief op online platforms. Voor Fitchannel, een digitaal programma waarbij je samen met ex-schaatser Mark Tuitert of personal trainer Carlos Lens traint, is Sandra voedingscoach. Lens is hot news sinds Linda de Mol publiekelijk op de weegschaal is gegaan en flink gaat afvallen. Carlos helpt daarbij. ‘Werken voor Fitchannel en de combinatie van gezonde voeding en fit zijn vind ik ook ongelooflijk leuk’, zegt ze. ‘Ik schotel de deelnemers geen strenge diëten voor, maar laat ze op een normale manier eten.’

Eigen cursus

Op dit moment (het is april, red.) ontwikkelt Sandra een eigen cursus als voedingscoach die waarschijnlijk in september live op internet komt. Ook hierin wordt gezonde, onbewerkte verse voeding gekoppeld aan fitheid. Kijk deze zomer op Sandra’s website (www.sandraysbrandy.nl) voor meer informatie over haar activiteiten. Of volg haar op Instagram en Facebook.

Voor de lezers van KustNU geeft Sandra Ysbrandy wederom een smakelijk zomers recept:

Kip met rode curry, paksoi en hazelnoten

4 personen

Ingrediënten:

 • 300 gr kippendijenfilet
 • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
 • 30 gr rode currypasta
 • 1 dl kippenbouillon
 • 2 dl kokosmelk
 • 4 limoenblad (toko)
 • 1 paksoi
 • 1 eetlepel hazelnoten
 • koriander

Serveren met zilvervliesrijst

Benodigdheden

Wok of bakpan

Bereiding

 1. Snijd de kippendijen doormidden en bestrooi met zout en peper. Verhit een wok, voeg olie toe en bak hierin de kippendijen rondom goudbruin. Voeg de knoflook, limoenblad en de rode currypasta toe. Bak een paar minuten totdat de currypasta heerlijk gaat geuren.
 2. Doe nu de kokosmelk en de kippenbouillon bij de kip. Breng het geheel aan de kook. Snijd de paksoi in dunne reepjes. Van de paksoi hoef je alleen een stukje van de onderkant af te snijden. De rest, het wit tot en met het groene blad, kun je eten. Verwarm de paksoi kort mee in de curry. Het is lekker als de paksoi nog knapperig is.
 3. Rooster de hazelnoten een paar minuten in een droge koekenpan. Laat ze even afkoelen en hak ze vervolgens grof.
 4. Serveer de curry met zilvervliesrijst en garneer met koriander en geroosterde hazelnoten.

Eet smakelijk!

Leuk om te lezen!