Het liefste themapark van onze regio

ENKHUIZEN – Gezinnen met jonge kinderen kunnen er niet omheen: Sprookjeswonderland, ook wel het liefste themapark van onze regio genoemd.

In Sprookjeswonderland komen bekende sprookjes door poppen en huizen tot leven. De kleintjes krijgen er nooit genoeg van en niet voor niets hebben veel gezinnen uit heel Noord-Holland een abonnement op het themapark. Dat maakt Sprookjeswonderland een van de leukste uitjes voor kinderen!

Klein Duimpje, Doornroosje, Sneeuwwite, Hans en Grietje, Roodkapje, De wolf en de zeven geitjes, De kleine zeemeermin. Noem een sprookje en het wordt uitgebeeld in Sprookjeswonderland.

Hoe kabouters leven en werken

Ook zo leuk: het Kabouterdorp. Wandel door dit bijzondere dorp, gluur door de raampjes naar binnen en ontdek hoe de kabouters leven en werken. Dokter Struikelbaard houdt er spreekuur en Govert zit in bad. Kabouter Dorus speelt op een fluit voor de Paddenstoelen, die dansen van plezier. Even verderop zit de Torenwachter. De kabouters storen zich niet aan het bezoek, integendeel: ieder zingt een vrolijk lied.

Sprookjesmusical

Even verderop ligt Kasteel Violinde. Dat heeft een groot kasteelplein met torens en muren die je kunt beklimmen. Er is een wensput, een stal met paarden en nog veel meer! In de grote zaal van het kasteel is meerdere keren per dag de fantastische sprookjesmusical over het verwende prinsesje Violinde te bewonderen.

Doen!

Heel spannend: zelf een oldtimer besturen (vanaf 6 jaar) en een rit door het landschap maken!  Als je 2 jaar bent, mag je al in een dobberboot. Ponyrijden, mee in het treintje, rijden in een trapwagentje, bij Sprookjeswonderland kan het allemaal. In de wandeltuin staan Afrikaanse dieren op ware grootte. Levensechte dieren vind je in de kinderboerderij.

Lekker smullen

Sprookjeswonderland heeft diverse horecavoorzieningen waar jong en oud heerlijk kunnen smullen. Een ontzettend leuk dagje uit! Dagelijks open vanaf 10.00 uur (t/m 29 oktober)

 Nieuw: nostalgische carrousel

Kijk eens hoe leuk hij is; de vorig jaar geplaatste, nostalgische carrousel! Bij Sprookjeswonderland dachten ze dat ‘ie maar een paar uurtjes per dag zou moeten draaien. Mis! De draaimolen draaide de hele dag, zo populair was ‘ie meteen. Zie jij jezelf ook al meedraaien?

 

Het geheim achter de betovering

Achter iedere betovering schuilt de inzet van een hecht team van medewerkers. Wat ooit begon in 1973 met één man die voor de grap een kabouterpop maakte, is uitgegroeid tot een volwaardig en zeer gevarieerd attractiepark. Niet met een toverspreuk zoals in sprookjes, maar met heel veel inspanning en inzet. Nog altijd is de oprichter dagelijks actief binnen het bedrijf. Tegenwoordig heeft hij echter vele medewerkers om zich heen verzameld, ieder met z'n eigen kwaliteiten. De dagelijkse leiding is in handen van vier mensen, die ook tekenen voor de ideeën, ontwerpen, uitvoering en techniek van nieuwe projecten. Inmiddels is er wel het nodige veranderd, maar één ding nooit; de betovering die af te lezen is op al die blije kindergezichtjes…

 

Sprookjeswonderland
Kooizandweg 9
Enkhuizen
tel. (0228) 317 853
www.sprookjeswonderland.nl 

Leuk om te lezen!